Home

Meat & greeT op 8 september

In de namiddag van 8 september verzamelden zich ongeveer 30 Oerfleis-liefhebbers in Oosterwolde voor de eerste Meat & greeT georganiseerd door t Syltsje. Doel van de avond: onze klanten laten zien waar het vlees vandaan komt en samen genieten van een zelf bereidde oerfleis-maaltijd.

Achter de boerderij aan het Jardingapad stond een viertal barbecues voor ons klaar. Het was fantastisch nazomerweer. Dit, en de aanwezigheid van een groep zeer gemoedelijke en nieuwsgierige Herefords maakte eigenlijk al dat de avond niet meer stuk kon.

De chefkok van de avond, Jeen Lichtenbeld, had voorbereidingen getroffen op zon manier dat we kennis konden maken met een zeer gevarieerd menu bestaande uit maar liefst 20 recepten met als rode draad: het heerlijke Herefort Oerfleis.

Na een aperitief gingen vier groepen in de buitenlucht aan de slag met het maken van carpaccio, gegrilde ribeye, Italiaanse pancettavinkjes, tartaar van Jodenhaas, en veel meer originele gerechten.

De bereiding van al dit heerlijks verliep op een niet onaangename manier chaotisch, maar dat nam niet weg dat resultaat met veel smaak gegeten werd. De sterren stonden al geruime tijd aan de heldere hemel toen de laatste gasten huiswaarts gingen.

Voor de leden van t Syltsje is deze eerste ervaring met het zelfbedachte concept Meat and GreeT een goede geweest: er komt zeker een vervolg op in het komende voorjaar.

Hieronder ziet u een impressie van deze uitermate geslaagde eerste MeaT and GreeT.

  • Even voorpraten
  • De voorzitter van 't Syltsje wenst iedereen een fijne MeaT & GreeT
  • Ja, we weten wel dat het vlees lekker is
  • De chefkok Jeen geeft instrukties voor de vele gerechten
  • Aan de slag met de carpaccio
  • Nog wat dunner snijden
  • Wel even precies volgens het recept van de chef
  • Er moet ook groente bij
  • Zo moet het!
  • In dit ding moet het vlees straks
  • Waar is de foelie?
  • Ziedaar, een heerlijk voorgerecht
  • Moet dit er ook in?
  • 1 snufje is genoeg
  • J, wat is dat vlees snel gaar
  • Even een drankje
  • Moeilijk receptje
  • Op het recept staat het anders
  • De dikke dames hebben niks in de gaten
  • Eten!
  • De kalfjes komen even buurten
  • Zo bak je vlees
  • Romantisch eten
  • Tot ver na zonsondergang nog door..






Verder naar Vlees bestellen