Home  |  Vorige pagina

Over onsJongens waren we, toen we in 1980 begonnen aan de Hogere Landbouwschool in Leeuwarden. Daarna vonden we ieder onze weg in verschillende bedrijfstakken: melkveebedrijf, makelaardij, financiële wereld, webontwikkeling, laboratoriumautomatisering, arbeidsbemiddeling, personeelsautomatisering.

Er is dus veel waarin we ons onderscheiden. Het is het goede leven, dat ons bleef verbinden. Ons onderling contact bleef door de jaren heen bestaan. Als ‘t Syltsje (anagram van onze namen) trokken we er samen op uit, mannenonder- mekaar. Dan organiseerden we ook altijd een actie met maatschappelijke waarde.

Wat we zoal gemeen hebben: we houden van de natuur en van het boerenbedrijf; we houden van lekker eten en drinken; we delen een gevoel voor wat kwaliteit heeft en wat authentiek is. Daarom houden we hoorndragende Herefords.

In 2011 hebben we Stichting ’t Syltsje opgericht. We beheren een kudde Herefords van ongeveer dertig stuks: koeien, kalveren en een stier. De kudde graast op drie prachtige locaties in Fryslân:

- bij de Leijepoel bij Oppenhúzen, in het open landschap in de polder, omringd door het water waar dat deel van Fryslân zo bekend om is.

- in Donkerbroek/Oosterwolde, op de zandgrond vlak langs de bovenloop van de Tjonger.

- in het coulisselandschap van Drachtster Kompanije in de Friese Wouden.


Verder naar Columns